banner_home
Οι αλλεργίες της άνοιξης και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Οι αλλεργίες της άνοιξης και πώς να τις αντιμετωπίσετε

Η αγαπημένη σε όλους άνοιξη μόλις κατέφθασε και μαζί της έφερε ηλιόλουστες μέρες, ανθισμένα δέντρα και φυτά και…. πολλές πολλές αλλεργίες! Μύτη που τρέχει συνέχεια, μάτια κόκκινα που τσούζουν και δακρύζουν , βήχας και δύσπνοια είναι μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα των αλλεργιών. Οι ειδικοί του Pharm16 μας ενημερώνουν για τους παράγοντες που προκαλούν τις αλλεργίες, τα συμπτώματά που μπορεί να δημιουργήσουν, αλλά και τους τρόπους που υπάρχουν για να τις αντιμετωπίσετε.

Αλλεργική Ρινίτιδα

Πρόκειται για διαταραχή της φυσιολογίας του βλεννογόνου της μύτης, της μεμβράνης δηλαδή που καλύπτει το εσωτερικό της ρινικής κοιλότητας, η οποία οφείλεται σε αλλεργιογόνα που μεταφέρονται με τον αέρα, όπως η γύρη. Ως συμπτώματα έχει το  συνεχόμενο φτέρνισμα, μπούκωμα, καταρροή, ξηρός λαιμός, βήχας, ερεθισμένα μάτια, πονοκέφαλος και απώλεια της αίσθησης της γεύσης.

Για να την προλάβετε αποφύγετε τις βόλτες στην εξοχή και στο βουνό, κυρίως όταν φυσάει ή έχει πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια, αερίστε το σπίτι νωρίς το πρωί και ύστερα κλείστε τα παράθυρα, μην αφήνετε τα κλινοσκεπάσματα στη βεράντα για να αεριστούν, καθαρίστε το σπίτι από σκόνη και εξαλείψτε τα ακάρεα. Το σπρευ Allerg-Stop θα σας βοηθήσει σημαντικά καθώς ο καθαρισμός στρωμάτων, σαλονιών, χαλιών-μοκετών & σαλονιών αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας το, έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση όλων των αλλεργιογόνων ουσιών που βρίσκονται στο εσωτερικό τους,  όπως ακάρεα - περιττώματα και απεκκρίματα ακάρεων - σκόνη - τρίχες - νεκρά κύτταρα -  μύκητες - σπόρους μυκήτων - βακτήρια - ιούς - μικρόβια  κ.α.

Για να αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά συμπτώματα κάντε τακτικές πλύσεις επιλεγοντάς ένα διάλυμα ρινικής αποσυμφόρησης  που θα απομακρύνει τις βλεννώδεις εκκρίσεις και θα αποκαταστήσει την ισορροπία της ρινικής βλεννογόνου.  Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αντισταμινικό ρινικό σπρέυ Pollinosal της Vogel που αποβάλει όλα τα ενοχλητικά και βλαβερά συστατικά που μπορεί να έχουν κατασταλάξει στην μύτη, προστατεύοντας από τις δύσκολες καταστάσεις του αλλεργικού άσματος, της ρινίτιδας και την συνολικής καταβολής που μπορεί να επιφέρει μία αλλεργία.

Αλλεργικό Άσθμα

Προσβάλλει το αναπνευστικό σύστημα προκαλώντας προσωρινή στένωση των βρόγχων μέσα από τους οποίους περνά ο αέρας για να φτάσει στους πνεύμονες. Βασική αιτία της εμφάνισής του θεωρείται κυρίως η γύρη. Τα κυριότερα συμπτώματα είναι ο  έντονος βήχας  που συχνά εκδηλώνεται με τη μορφή κρίσης και δύσπνοια.

Για να το προλάβετε μην μένετε σε χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς, ασκηθείτε και χάστε βάρος.

 Για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα δοκιμάστε το σιρόπι Activox που ειδικά σχεδιασμένο για να ανακουφίζει αποτελεσματικά τον ξηρό βήχα που προκαλείται από ερεθισμό ή αλλεργία. Ο πρωτοποριακός συνδυασμός βλεννοπροσκολλητικών συστατικών σχηματίζει μία προστατευτική μεμβράνη που προσκολλάται στο βλεννογόνο του λαιμού, παρέχοντας μία άμεση και διαρκή ανακούφιση μειώνοντας σημαντικά τον βήχα από την πρώτα κιόλας λήψη. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και το σπρέυ Salvigol που  καταπραϋνει τα συμπτώματα του ερεθισμένου,  ενυδατώνει τον στοματοφαρυγγικό βλεννογόνο και εμποδίζει την επαφή με εξωτερικούς ερεθιστικούς παράγοντες.

Αλλεργική Επιπεφυκίτιδα

Αφορά τη λεπτή μεμβράνη που καλύπτει εσωτερικά τα βλέφαρα και το βολβό του ματιού και οφείλεται κατά κύριο λόγο στη γύρη. Συχνά συνυπάρχει με την αλλεργική ρινίτιδα. Τα συνηθέστερα συμπτώματα είναι έντονη φαγούρα, κοκκίνισμα, τσούξιμο, δάκρυα, έκκριμα, φωτοευαισθησία και πρήξιμο στα βλέφαρα.

Για να το προλάβετε μην τρίβετε τα μάτια σας αν τα χέρια σας δεν είναι καθαρά, πλύνετε τακτικά μάτια και βλέφαρα χρησιμοποιώντας τον αφρό Ocusoft  ο οποίος ανακουφίζει αποτελεσματικά από το ερεθισμό, αφαιρώντας την λιπαρότητα και τους μολυσματικούς-ερεθιστικούς παράγοντες.

Για την αντιμετώπιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων επιλέξτε ένα κολλύριο όπως το Systane Gel Drops  που προσφέρει ταχεία ανακούφιση και παρατεταμένη προστασία  από την ξηρότητα, το αίσθημα καύσου και τον ερεθισμό.

Δερματικές Αλλεργίες

Εκδηλώνονται είτε ως οξεία αλλεργική κνίδωση είτε ως αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής. Για την πρώτη μπορεί να ευθύνονται το τσίμπημα εντόμων και η γύρη, ενώ για τη δεύτερη η επαφή με συγκεκριμένα φυτά. Τα συμπτώματα είναι εξανθήματα και έντονη φαγούρα στην περίπτωση της κνίδωσης. Κοκκίνισμα, φαγούρα, απολέπιση του δέρματος και ενδεχομένως πρήξιμο στη δερματίτιδα.

Για να τις αποφύγετε φοράτε βαμβακερά ρούχα, κάντε συχνά δροσερά ντους και αποφύγετε την επαφή με τους παράγοντες που σας προκαλούν ερεθισμό.  

Για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα δοκιμάστε τις ταμπλέτες Charak Takzema που δρουν κατά του εκζέματος και της αλλεργικής ή ερεθιστικής δερματίτιδας και περιέχουν επουλωτικούς, αντισηπτικούς και αντιμικροβιακούς παράγοντες.

Τέλος για τη συνολική αντιμετώπιση όλων των ενοχλητικών συμπτωμάτων επιλέξτε τις ταμπλέτες Quercetin της Lamberts οι οποίες αναστέλλουν τη παραγωγή της ισταμίνης προστατεύοντας σας συνολικά από την εκδήλωση αλλεργιών.

Κατηγορίες Νέων
Offers